transport ondernemer diploma

 

Het transport ondernemer diploma

Als transport ondernemer heeft je bedrijf een vergunning nodig. Een van de drie eisen om de vergunning te verkrijgen via de NIWO is het behalen van het transport ondernemer diploma. Dit diploma krijg je als je slaagt voor het examen. Voor dit examen moet je slagen voor 5 modules:

  • bedrijfsmangement

  • personeelsmanagement

  • wegvervoer goederen

  • calculatie

  • financieel management

 

 

transport ondernemer diploma

 

De cursus voor het transport ondernemer diploma

De cursus kun je in verschillende vormen volgen. Je kunt kiezen tussen een klassikale cursus, waarbij je les krijgt van een docent in een klaslokaal. Je kunt de cursus via een e-learning thuis studeren. Of je kunt een combinatie maken. Een deel van de cursus thuis via e-learning en een deel via klassikale lessen.

 

 

Het examen transport ondernemer diploma

Het CCV neemt de examens af ter verkrijging van de transport ondernemers vakbekwaamheid voor het Beroepsgoederen- en Beroepspersonenvervoer over de weg. Dit is een van de drie eisen waaraan voldaan moet worden om een eigen onderneming te starten in het Beroepsvervoer.

De andere twee eisen zijn kredietwaardigheid en betrouwbaarheid. Om aan kredietwaardigheid te voldoen moet men per rollend voertuig een bepaald bedrag als reserve hebben. Om betrouwbaarheid te kunnen aantonen is een verklaring omtrent het gedrag nodig.

De divisie CCV van het CBR is per 1 januari 2008 de examens voor het ondernemersdiploma voor de transportsector gaan uitvoeren.

De computerexamens worden dagelijks afgenomen op verschillende locaties in Nederland. U kunt in principe binnen 10 dagen reserveren mits er voldoende plek beschikbaar is.

Mogelijk kun je ook vrijstellingen krijgen voor de examens van het transport ondernemer diploma. Kijk voor meer informatie op de website van TLEC en klik onder EXAMENS op VRIJSTELLINGEN.

 

 

 

 

 

ONDERNEMEREXAMEN

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl