Studie Ondernemer Goederenvervoer

 

Steeds meer chauffeurs worden zelfstandig transportondernemer. In de markt komen er steeds meer kleine bedrijfjes die als 'charter' opereren voor grotere goederenvervoer ondernemingen. Of je nou klein wilt beginnen, of wanneer je ambities hoger liggen, 1 ding staat vast: voor je als cursus papieren niwo vergunning aan de slag mag, moet je voldoen aan een aantal wettelijke eisen. In ieder geval moet je in het bezit zijn van het Diploma cursus vakbekwaamheid.

 

TLEC biedt je deze cursus startende ondernemer transport, een opleiding die je in je eigen tempo voorbereidt op het examen cursus papieren niwo vergunning. Dit is het enige door de Nederlandse overheid (NIWO) erkende examen!

 

 

 

 

Studie Ondernemer Goederenvervoer

 

De cursus vakbekwaamheid is voor de meeste de eerste en vaak ook de moeilijkste stap in het plan om transport ondernemer worden. De opleiding voor vakbekwaamheid volg je best bij TLEC, zowel e-learning (thuis) als klassikaal (leslokaal). De ondernemer opleidingen van TLEC zijn flexibel en doelgericht. Op deze website lees je meer over hoe je het ondernemer voor het goederenvervoer kunt halen. Bel, mail of vraag een proefles aan voor de cursus voor het ondernemerexamen. Voor meer informatie (klik hier).

Voor wie is de studie "vakbekwaamheid bestemd De studie Ondernemer goederenvervoer is bestemd voor iedereen die voor zichzelf wil beginnen als zelfstandig transportondernemer en wil voldoen aan de wettelijke eisen (nationaal en internationaal).

Je einddoel Deze cursus leidt je op voor de getuigschriften van vakbekwaamheid voor nationaal en internationaal beroepsvervoer voor goederen op de weg van het CCV. Na het afronden van deze cursus ben je prima in staat om zelfstandig aan de slag te gaan als transportondernemer.

Examentraining Bij de studie Ondernemer vakbekwaamheid krijg je voor elk examenvak schriftelijke examentraining. Zo bereid je je optimaal voor op je examen en heb je een grotere kans van slagen!

Examen TLEC leidt je op voor het diploma Ondernemer goederenvervoer (nationaal en internationaal) van het CCV. Om het diploma Ondernemer goederenvervoer (nationaal en internationaal) in je bezit te krijgen, moet je een voldoende halen voor alle vijf onderdelen. Examenvakken Bedrijfsmanagement Calculatie Financieel management Personeelsmanagement Wegvervoer goederen

Vrijstellingen Het is mogelijk dat je op grond van eerder behaalde diploma's vrijstelling krijgt voor bepaalde modules van examens. Wil je weten of jouw diploma's of certificaten vrijstelling geven? Kijk dan op https://www.ondernemerdiplomas.nl/examen-vrijstellingen.html voor het dichtstbijzijnde kantoor. Je diploma dient echter van minimaal MBO 4-niveau te zijn, afgerond met cijferlijsten. Het CBR bepaalt per verzoek of het een vrijstelling toekent. Vrijstellingen worden alleen verleend op basis van eerder behaalde complete diploma's (geen certificaten, propedeuse of deeldiploma's) voor de modules Financieel management, Bedrijfsmanagement en Calculatie. Let op! Het diploma CCV-B geeft géén vrijstelling voor onderdelen van het examen Beroepsgoederenvervoer (nationaal en internationaal).

Vooropleiding Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig. Ook voor de verschillende examenonderdelen gelden geen speciale toelatingseisen. Maar om met succes examen te kunnen doen, raden we een vooropleiding op het niveau van LBO, VMBO, MAVO of CCV-B aan. En verder een goede dosis motivatie en kennis van de Nederlandse taal.

 

Je kunt zelf bepalen hoe lang je over de studie doet. Minimaal 4 weken, maximaal 5 jaar en alles daartussen.

Schrijf je direct in voor de 'vakbekwaamheid' Inschrijven eenvoudig. Vul het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft, kun je binnenkort al aan de slag.

 

 

 

ONDERNEMEREXAMEN

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl